Zingen voor je leven

Kanker krijgen brengt een shift aan in je leven; als je behandeltraject achter de rug is kun je jezelf terugvinden op de rokende pluimen van dat wat je verloren hebt. Je haren, je fitheid, je werk, relaties. Allerlei lagen van jezelf zijn afgepeld. Je rol als dochter, moeder, vriendin, collega of partner kun je niet meer goed vervullen of ga je anders invullen. Je gaat je concentreren op datgene wat echt waarde heeft voor je, wat je vervult in plaats van waar je op leegloopt. Ballast loslaten om weer ruimte te gaan ervaren en veerkracht te voelen. En het besef dat het nooit meer zo wordt zoals het was. De rest van je leven, hoe kort of lang dit ook mag zijn, zal altijd verbonden blijven aan wat er met je is gebeurd. Je zult regelmatig natrillen van hetgeen is aangeraakt in jou. Het trauma vraagt heling op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.

En in dit natrillen kom ik, als stembevrijder en als ervaringsdeskundige natuurlijk uit bij de kracht van zingen. Door klank te maken, mezelf in trilling te brengen zet ik op een hele zachte manier het helingsproces in mij in gang. Zonder woorden, zonder verhalen. Dit is wat ik voor mezelf kan doen, zo eenvoudig.

Ik nodig je uit om jouw stem te laten horen, om te ervaren wat er geuit wil worden, wat zich heeft vastgezet in jou door het het krijgen van kanker, de blokkades die je voelt in je lichaam, je verdriet, boosheid of wat er dan ook is, vrij te laten stromen.  We doen dit al improviserend, samen zingend, aan de hand van een lied dat voor jou een speciale betekenis heeft, een mantra etc. Ik begeleid je op de piano. Ademwerk, meditatie (kort) en lichaamswerk is deels ook onderdeel van stembevrijding. Moedig dat je deze stap zet; ik ontvang je met open armen en hart.

Als jij behandeld bent voor kanker (kort of lang geleden) en je wilt ook ervaren wat zingen voor jou kan doen, neem dan contact met me op via info@marijkelucassen.nl  Zangervaring of kunnen zingen is totaal niet belangrijk bij stembevrijding. Wil je met meerdere lotgenoten komen zodat we samen kunnen zingen, laat me dat dan ook weten. Dan organiseer ik een dag (deel) Zingen voor je Leven.

 

Om mani Padme HUM