Achtergrond van Marijke Lucassen

Door mijn loopbaan loopt 1 rode draad, hetgeen waar ik altijd warm voor loop en me moeiteloos voor inzet: mensen begeleiden in hun proces van bewustwording over wie ze ten diepste zijn. Hen aan te moedigen om hun gedachten en patronen over wie ze denken dat ze moeten zijn, of wat er van hen verwacht wordt, te onderzoeken. Om zo ruimte te creëren voor het leven dat door hen geleefd wil worden. Dit is een kwetsbaar en moedig proces, hierin te mogen begeleiden is mijn grote passie.

Van oorsprong ben ik verpleegkundige, heb ik jaren in diverse managementbanen gewerkt in de gezondheidszorg, en werk ik nu als trainer en coach in diverse zorginstellingen. Zingen en pianospelen heb ik mijn hele leven gedaan; vanuit de klassieke traditie en de prestatiemodus nu naar intuïtief , vrij en genietend. De laatste jaren heb ik diverse opleidingen gedaan waaronder coaching, mindfullness, voice dialogue , transactionele analyse en familieopstellingen. In 2018 heb ik de tweejarige opleiding tot Stembevrijder afgerond bij Jan Kortie en ben ik lid van het Gilde van Stembevrijders. In mijn workshops en individuele sessie begeleid ik je als stembevrijder en moedig je aan jouw unieke klank, het lied van jouw ziel steeds meer te laten klinken. In mijn coaching zullen we vooral een specifieke vraag van jou onderzoeken; dit is dus niet op zingen gericht.

Ik de loop van de jaren heb ik vele leraren gehad die mij veel waardevols hebben aangedragen.  Ik volg zelf regelmatig workshops en retraites om me te blijven openen en te verbinden met de bron in mezelf en het Universum om mij heen. Ik ben er echter van overtuigd dat het niet de kennis is die wij vergaren die ons verder brengt, maar de moed om onze kwetsbaarheid en ons verlangen te uiten, te delen en te omarmen. Me zelf openen en gewaar worden van hetgeen er door mij heen wil gebeuren  En aanvaarden: “ dit ben ik”. Ik ben zowel een wonder als een kneus, net als alle mensen. In dit proces is uiteindelijk  zingen de finale sleutel geweest voor mij om dit te ontsluiten. Zingen is trilling, en zo heb ik mezelf, mijn hoofd, geest, hart en lichaam los getrild  Dit brengt mij steeds meer bij inzicht waar mijn leven over gaat en waar mijn bedoeling ligt. Mij vervult dit met grote dankbaarheid.

Zie voor een uitgebreid CV mijn linkedin.

“Wees niet bang
Adem in en adem uit
Volg de lijnen
in je hand
Het gevaar is altijd kleiner
Dan de angst
Als je niet meer weet wat waar is
Wat je drijft en wie je bent
Ben je dichter bij de kern dan je denkt”
– Stef Bos –