Individuele sessies

Tijdens een individuele sessie zal ik je helpen jouw stem te ontdekken; jouw stem is direct verbonden met wie je bent. Ik zal naar je luisteren. Vaak willen wij alleen maar gehoord worden. Dan is de liefdevolle aanwezigheid van een ander die echt luistert enorm heilzaam. Je bent welkom precies zoals je nu bent, en daarmee beginnen we dan ook: waar gaat jouw aandacht naartoe op dit moment? Wat voel je in je lijf? Waar zit spanning of waar stroomt het juist? Hoe is het met je ademhaling? Wat wil er nu gehoord worden? Wat in jou wil nu stem krijgen?

Ik help je om naar de spanning toe te ademen en van daaruit geluid te geven. Je leert onderscheid te maken tussen de klank die je wilt en dus maakt en de klank die door jou heen wil en dus geen enkele moeite kost. Het gaat niet om goed of mooi zingen, het gaat er om je stem vrij te laten om het geluid te maken dat op dit moment klopt. En hierin komt dan als vanzelf van alles mee, vreugde, angst, woede, kracht, verdriet, vitaliteit.  En dit kan ons dan enorm ontroeren of verwonderen, het gaat voorbij woorden, het gebeurt. En op zo’n moment ervaren we: dit ben ik, ik leef!  Patronen kunnen als vanzelf losgelaten worden en je kunt nieuwe ruimte gaan ervaren door het horen van de waarheid zoals deze in je leeft en te voelen wat dit in je lichaam doet. Wat er in ieder geval altijd ontstaat is een gevoel van meer ruimte en vitaliteit. Op de piano ondersteun ik jouw zingen, nodig ik je uit of daag ik je uit en verleid ik je om jouw lied te zingen.

Locatie: praktijk aan huis in Haarlem. Kosten: 65 euro voor een sessie van een uur, 75 euro voor anderhalf uur.

Marijke Lucassen