Meditatief Zingen

Meditatief zingen: mantra’s en liederen van over de hele wereld.

Veel mensen hebben nog herinneringen aan het “naar de kerk gaan” als kind. Ook al gaan we nu misschien niet meer of zijn we er misschien wel nooit geweest, diep in ons liggen vaak nog herinneringen aan momenten waarop we iets ervoeren dat verder ging dan ons denken; we konden ons soms even onderdeel voelen van iets groots, iets oneindigs. Al onze ervaringen zijn uniek maar woorden als eenheid, mystiek, verbondenheid, grootsheid kunnen hierin weerklinken.

In het nu kunnen we deze momenten van bewust- en helemaal aanwezig- zijn gaan ervaren door samen mantra’s en liederen van over de hele wereld te zingen. Iedere eerste zondag van de maand, onder kerktijd, zullen we dit met een groep mensen gaan doen.

Mantra’s zijn krachtige hulpmiddelen die ons ondersteunen op ons pad van bewustwording. De teksten en melodieën zijn eenvoudig. En hierin zit de ervaring: de liederen kalmeren je denken, ze openen je hart en door de herhaling helpen ze je toegang te krijgen tot het gebied voorbij denken en woorden: jouw innerlijke stilte. Je kunt een dieper bewustzijn ervaren; maar het is ook heerlijk om samen te zingen en de Eenheid te ervaren. Verstilling en uitbundigheid kunnen zich zo in jou afwisselen. Dit samen met anderen ervaren geeft een grote verbondenheid.

We zullen liederen zingen die aansluiten bij de 7 stappen van de Latifa meditatie: aanvaarden, verlangen, hopen, vertrouwen, overgave, liefde en bereidheid. Tussen de liederen door zullen we ook stil zijn. Het programma is zo opgebouwd dat iedereen, met en zonder zangervaring, zonder tekstboeken zo mee kan zingen.

Workshops

Ontdek de ruimte in jouw stem!

Het horen van onze eigen klank brengt een innerlijke beweging op gang die heel intens kan zijn. Ook de klank van anderen kan iets in ons raken. Er zijn verschillende soorten workshops Stembevrijding die altijd een combinatie van allerlei oefeningen zijn om onze stem te laten klinken:  “De stem van aanvaarding, de stem van verlangen, de stem van hoop”.

Stembevrijding is geen therapie, maar keer op keer ervaar ik zelf en zie ik bij anderen hoe helend het is. Tijdens de workshops nodig ik je uit jouw stem te onderzoeken, moedig ik je aan jezelf te laten horen. In de workshops werken we met minimaal 2 deelnemers, maximaal 8 in een veilige en liefdevolle omgeving.